SWEDEN

Vanliga frågor under en anställningsintervju

Har du någonsin varit på en anställningsintervju och fått din intervjuare att ställa en personlig fråga till dig eller till och med ställa en fråga till dig om något du tyckte att du var riktigt bra på? Vad letade den personen efter eller letade efter av dig? Även de bästa kandidaterna kan bli förvirrade när detta händer. Här är några av de vanligaste frågorna som jag har behövt svara på.

Läs mer

Vad du ska göra om du är nervös inför jobbintervjuer

Även de mest rutinerade intervjupersonerna kan bli nervösa när de intervjuar för ett nytt jobb. Om du är rädd att du inte är tillräckligt kvalificerad för att få ditt drömjobb, kan detta vara en vanlig rädsla. Men trots hur skrämmande det kan verka, bör du aldrig låta tankarna vandra från uppgiften.

Läs mer

Hur man förbereder sig för en intervju med en potentiell arbetsgivare

Förberedelser hjälper till att minska osäkerhet, ångest och stress inför en intervju. Du kan minska din ångest genom att ta följande steg. Gör din forskning Du måste förbereda dig för intervjun genom att undersöka företaget och vad de gör. Du kan göra detta online eller genom att prata med vänner som har varit i liknande positioner. Ju mer bekant du är med ett företag, desto bättre förberedd är du för en intervju.

Läs mer

Vad man ska ha på sig för en anställningsintervju

Vi gör alla bedömningar om de människor vi kommer i kontakt med inom de första sekunderna efter att ha träffat dem. Detta kommer att vara ett undantag, men du kan aldrig gå fel med en krispig vit skjorta i kombination med en svart eller marinblå kjol, svarta eller vita läderskor och en enkel clutch.

Läs mer

CV-tips för att få bättre resultat på jobbsökningssajter

När du söker jobb finns det vissa steg du måste ta och göra det snabbt för att få så många potentiella kunder som möjligt. Det är inte så svårt att hitta jobb om man vet vad man ska göra. Men om du inte är villig att göra det nödvändiga arbetet kommer du inte att få...

Läs mer