SWEDEN

Vanliga frågor under en anställningsintervju

Har du någonsin varit på en anställningsintervju och fått din intervjuare att ställa en personlig fråga till dig eller till och med ställa en fråga till dig om något du tyckte att du var riktigt bra på? Vad letade den personen efter eller letade efter av dig? Även de bästa kandidaterna kan bli förvirrade när detta händer. Här är några av de vanligaste frågorna som jag har behövt svara på.

Hur man svarar "Berätta något om dig själv."

Intervjuare vill veta mer om dig än vad du vill lära dig om dem. Om du inte redan har märkt det, är jobbintervjuare ganska intresserade av vad du vet om sig själva. Med andra ord, "Berätta en sak om dig själv." De vill inte veta om ditt fantasijobb, vad du gjorde för att leva förr eller något liknande. De vill veta dina personliga intressen, vad du gillar att göra, vad du vill göra i framtiden.

Hur man svarar "Varför vill du arbeta för vårt företag?"

Företag kan förlora så mycket som hälften av sina potentiella anställda när de ställer den här frågan. Om du får den här frågan kan du förmodligen föreställa dig intervjupersonens kommande meningar. De berättar om sin erfarenhet, frågar hur du skulle anpassa dig till företagets kultur och förklarar varför de är kvalificerade för jobbet. Då kan du bli ombedd att ge ett bra försäljningsargument. Ställ frågor som visar att du har lite bakgrundsinformation om företaget och dess produkter, samt information om deras affärsfilosofi. Ställ frågor som kan hjälpa dig att visa din sanna önskan att arbeta där och inte bara din vilja att arbeta för dem.

Hur man svarar "Kan du berätta hur du hanterade ett personligt misstag?"

Det finns få saker som är så skrämmande som en potentiellt obekväm eller störande fråga som denna. Så, innan du svarar på den fruktade frågan, tänk på fem frågor som du hellre skulle få. Till exempel, en mer personlig relaterad fråga som du hellre skulle få är "Vad är din största svaghet?". För en fråga som denna kommer att visa dig att intervjuaren letar efter någon att bygga något av värde i framtiden.

Anställningsintervjuer kan vara fruktansvärda men med rätt tänkesätt kan alla göra det.

  • Dela detta inlägg