SWEDEN

Vad du ska tänka på när du byter karriär

Kanske vill du lära dig mer, eller växa på något annat sätt, eller lära dig en ny färdighet. Eller så kanske du har en förändring i familjedynamiken, eller tycker att det inte längre lönar sig att göra det du gör nu. Oavsett orsaken, en dag inser du plötsligt att det arbete du utför, det arbete du har gjort, inte gör dig lycklig eller gör livet lättare.

Läs mer

Toppsaker som rekryterare letar efter

Om du kan ta dig igenom den första intervjuomgången och bli inbjuden till den andra omgången borde du vara ganska säker. Om du får ett samtal från rekryteringschefen förväntas du utföra på jobbet. Som kandidat bör du vara väl förberedd och kunna formulera vad din erfarenhet och kompetens är som skulle vara av störst värde för företaget.

Läs mer

Hur man använder Twitter när man söker jobb

De flesta där ute idag får många jobberbjudanden varje dag. För att få ett jobb måste de därför hitta ett sätt att göra sitt jobbsökande mer effektivt. Twitter kan vara ett underbart verktyg för jobbsökning. Faktum är att plattformen är mycket användarvänlig och har en enkel struktur som alla kan förstå. Dessutom är Twitter fullt av erbjudanden och möjligheter som kan gynna arbetssökande. Så om du letar efter ett jobb eller om du letar efter en möjlighet, här är några steg för hur du använder Twitter.

Läs mer

Hur du får ditt CV att sticka ut

De flesta av oss går in i en anställningsintervju med en lista över prestationer att förmedla till rekryteraren eller chefen. Naturligtvis måste den här listan vara korrekt, men det är för svårt att komma ihåg allt när vi pratar med en person som vi aldrig har träffat. Vi kan inte gå igenom den här processen hela tiden heller. De bästa CV-författarna har redan tänkt igenom vilken information som ska inkluderas i sitt CV och i intervjun. Här är vad du behöver komma ihåg.

Läs mer

Hur man accepterar ett jobberbjudande på rätt sätt

Ett genomtänkt svar på ett jobberbjudande kan hjälpa till att undvika senare ånger och kan vara ett effektivt sätt att öka din karriär. Toppkarriärexperter har sammanställt följande tips för att hjälpa dig ta rätt tillvägagångssätt för att acceptera ett erbjudande.

Läs mer

Hur man nätverkar online

Dessa tips hjälper dig. Det är mycket troligt att du träffar tusentals människor genom ditt jobb eller dina vänner, men det betyder inte nödvändigtvis att du kan knyta bra kontakter och bygga relationer med dem. Här är de bästa sätten att få ut det mesta av dina internetanslutningar.

Läs mer