SWEDEN

Vad du ska tänka på när du byter karriär

Kanske vill du lära dig mer, eller växa på något annat sätt, eller lära dig en ny färdighet. Eller så kanske du har en förändring i familjedynamiken, eller tycker att det inte längre lönar sig att göra det du gör nu. Oavsett orsaken, en dag inser du plötsligt att det arbete du utför, det arbete du har gjort, inte gör dig lycklig eller gör livet lättare.

Försök att spara

Eftersom det är lite svårare att förutsäga vad du kommer att tjäna, eller hur mycket pengar du behöver tjäna, är det smart att lägga undan lite pengar nu för att klara av den ekonomiska stormen. Din inledande lön kommer att dämpa dig mycket under de första åren av din nya karriär.

Håll dig engagerad

Gör ett åtagande när du byter karriär. När du väl bestämmer dig för att byta karriär måste du förbli stark mentalt. Håll en plan på plats som kommer att stödja dig när du utforskar vad som finns där ute.

Testa nya roller

Hur ser volontärarbetet ut i ditt karriärsammanhang? Vilka roller och ansvarsområden kommer du att ha i den rollen? Att ge tillbaka stödjer också andra runt omkring dig. Detta gäller alla karriärövergångar. När du startar en ny karriär förenar du dig med människor i en aktivitet och stöttar dem. Så tänk på några återgivande aktiviteter i den nya rollen du vill ägna dig åt. Du kan göra det genom att ta kontakt med personerna som är involverade i aktiviteten och ta reda på hur du kan vara till hjälp.

  • Dela detta inlägg