SWEDEN

Hur du får ditt CV att sticka ut

De flesta av oss går in i en anställningsintervju med en lista över prestationer att förmedla till rekryteraren eller chefen. Naturligtvis måste den här listan vara korrekt, men det är för svårt att komma ihåg allt när vi pratar med en person som vi aldrig har träffat. Vi kan inte gå igenom den här processen hela tiden heller. De bästa CV-författarna har redan tänkt igenom vilken information som ska inkluderas i sitt CV och i intervjun. Här är vad du behöver komma ihåg.

Se till att använda läsbara teckensnitt.

CV är viktiga dokument som måste sticka ut. Se till att din gör det också. Det är därför det är viktigt att se till att ditt CV är välskrivet och mycket läsbart. Att göra ditt CV mer läsbart är ett enkelt knep för att hjälpa det att sticka ut i ett hav av andra CV:n. Det fungerar eftersom meritförteckningar skrivs med teckensnitt som inte är särskilt läsbara. Om du vill att ditt CV ska sticka ut måste du använda teckensnitt som är både läsbara och attraktiva. Problemet är att de flesta CV:n och CV:n använder samma typsnitt för brödtexten och titeln. Dessa typsnitt är vanliga och kan därför inte lätt urskiljas.

Få ditt CV att sticka ut genom att arbeta med formatering.

Ditt CV kan fungera på vissa ställen. Men om du går för ett kreativt jobb måste det åtminstone vara kreativt. Här är några idéer. Istället för att fylla hela utrymmet på en sida, gör den riktigt kort. Det bör inte vara längre än 8 poäng. Använd inte ledande ord eftersom de kan skada dina chanser. Använd istället ordpar för att ge mervärde till CV:t. Var noga med att nämna din utbildning och yrkeserfarenhet i din rubrik. Genom att förklara vad du är kvalificerad att göra, ger du arbetsgivare en uppfattning om vilken tjänst de söker till.

Få ditt CV att sticka ut genom att skriva en bra sammanfattning av CV.

Det finns mer i ett CV än bara en kort introduktion. En sammanfattning av ett CV, även om det är kort, kan verkligen sticka ut för en rekryterare eller HR-chef.

Sätt din bästa fot framåt.

Att argumentera för varför du ska anställas är en av de svåraste men ändå viktigaste delarna av en anställningsintervju. Det första steget för att skapa ditt starkaste CV är att utveckla en tydlig motivering för varför du vill ha jobbet och varför du passar bra för det. Medan vissa arbetsgivare har generella jobbkrav, gillar andra att intervjua kandidater för att se hur de kan tillföra värde till teamet och till vilka projekt.

Försök att undvika överanvända ord.

Vi märkte att många arbetssökande inkluderade orden "visa", "berätta" och "göra" i sitt CV. Du bör bara använda dessa ord när du försöker definiera hur du ska tillämpa dem i en specifik situation. Det betyder inte att du inte ska använda dessa ord i ditt CV, men du bör välja rätt tid och plats för att använda dem. Genom att göra detta visar du anställande chefer att du vet vad du pratar om och att du är någon som de kan lita på för att förmedla ditt CV på ett effektivt sätt.

  • Dela detta inlägg