SWEDEN

Hur man använder Twitter när man söker jobb

De flesta där ute idag får många jobberbjudanden varje dag. För att få ett jobb måste de därför hitta ett sätt att göra sitt jobbsökande mer effektivt. Twitter kan vara ett underbart verktyg för jobbsökning. Faktum är att plattformen är mycket användarvänlig och har en enkel struktur som alla kan förstå. Dessutom är Twitter fullt av erbjudanden och möjligheter som kan gynna arbetssökande. Så om du letar efter ett jobb eller om du letar efter en möjlighet, här är några steg för hur du använder Twitter.

Få din Twitter-profil att fungera för dig

När du har hittat ett företag som du är intresserad av, ta dig tid att skapa en profil som är skräddarsydd för deras behov. Även en kort profil på sociala medier kan göra susen. Här är några allmänna tips: Få ut ditt namn på ett så omfattande sätt som möjligt. Om du har en podcast, lägg till den som en beskrivning och inkludera en länk. Många företag kommer att använda en "bli uppkopplad"-knapp på sina jobbsidor och vill se hur aktiv din publik är.

Följ rätt Twitter Hashtags

Tweets som skickas från arbetsgivare som har lediga jobb är ett bra sätt att se vad företaget handlar om. Se bara till att du följer de rätta! Det finns tusentals potentiella arbetsgivare som du kan hitta via Twitter. Tricket är att begränsa det och hitta de bästa.

Följ och engagera rätt personer på Twitter

Följ alla ledtrådar som visar ett visst intresse för ditt jobb. Nämn företaget som du funderar på. Följ bloggare i din valda bransch. Låt dem veta att du är intresserad av tjänsten de rekommenderar. Om du inte ser ett svar inom 24 timmar – då är de inte intresserade.

Skapa intressant innehåll på Twitter

Twitter, precis som alla andra sociala medier, erbjuder en plattform för att interagera med andra. När du letar efter ett nytt jobb bör ditt namn och dina kontaktuppgifter vara välkända för rekryterare. Detta låter dem fatta snabba beslut om du är någon de vill prata med och kommer att passa bra för deras företag.

  • Dela detta inlägg