SWEDEN

Toppsaker som rekryterare letar efter

Om du kan ta dig igenom den första intervjuomgången och bli inbjuden till den andra omgången borde du vara ganska säker. Om du får ett samtal från rekryteringschefen förväntas du utföra på jobbet. Som kandidat bör du vara väl förberedd och kunna formulera vad din erfarenhet och kompetens är som skulle vara av störst värde för företaget.

Hur bra var du på ditt tidigare jobb

Hur bra var du på det? Tillräckligt bra för att få jobbet? Tillräckligt bra för att göra dig till en värdefull anställning? Hur bra vill du bli på det? Bra nog att sticka ut på en fullsatt arbetsmarknad? Tillräckligt bra för att få jobbet, men bättre att få en bättre position om det finns en öppning? Ge rekryteraren möjlighet att veta vad du har gjort. Visa att ditt CV är fyllt med hårt, autentiskt arbete och att det är representativt för dina verkliga karriärupplevelser.

Vad är din erfarenhet totalt sett?

Har du några specialiserade kvalifikationer? Vad skulle göra dig lämplig för tjänsten? Vad gillar du mest och minst med jobbet? Varför passar det här jobbet bra för dig?

Några luckor i din anställning?

Se till att du är noggrann uppmärksam på CV:t du skickar in. Även de mest begåvade av rekryterare kan ha svårt att identifiera ett solidt CV med många månaders förändring i din anställningsstatus. Du kanske också vill försäkra dig om att du var medveten om eventuella juridiska konsekvenser om du skulle göra en större förändring i jobb efter att du först ansökt. Fyll alltid i CV:t med orden "kvalificerad" och "bäst" i målrutan, och stryk alltid under dessa ord i brödtexten.

Trevligt visuellt tilltalande CV

Var unik Var dig själv, men se till att ditt CV är unikt. Varje företag har ett annat utseende och känsla och anställande chefer letar efter CV som kommer att möta deras behov och hjälpa dem att välja från den stora stack de får varje dag. Om du använder samma CV-format är det inte ett bra försäljningsargument.

  • Dela detta inlägg