SWEDEN

Hur man förbereder sig för en intervju med en potentiell arbetsgivare

Förberedelser hjälper till att minska osäkerhet, ångest och stress inför en intervju. Du kan minska din ångest genom att ta följande steg. Gör din forskning Du måste förbereda dig för intervjun genom att undersöka företaget och vad de gör. Du kan göra detta online eller genom att prata med vänner som har varit i liknande positioner. Ju mer bekant du är med ett företag, desto bättre förberedd är du för en intervju.

Gör din forskning

Ser du dig själv som en sökande som prioriterar det praktiska framför det teoretiska, det praktiska framför det teoretiska? Sanningen är att de flesta av oss inte gör det, och det är ett stort misstag. De färdigheter du lärt dig i skolan och i de flesta arbetsmiljöer kan faktiskt hjälpa dig i intervjun, men frågan är, vet du hur du ska tillämpa dessa färdigheter?

Vara i tid

Att komma för sent till en intervju kan vara förödande. De kommer att anta att du inte har för avsikt att dyka upp och kanske tror att du inte är intresserad. Du kan bli av med jobbet ändå. Var redo att svara på några vanliga intervjufrågor. Undvik negativa ämnen som politik och ta inte upp dina personliga problem på bordet.

Planera dina svar i förväg.

Det bästa sättet att förbereda sig för intervjun är att ha en lista över alla möjliga frågor du kan få och tänka igenom dina svar. Det här är ett sätt att vara mentalt förberedd. Om du någonsin har behövt skriva ett CV eller personligt brev, vet du hur smärtsamt de kan vara. Det är viktigt att få det helt rätt och att se till att du svarar på varje fråga som ställs på ett logiskt sätt och med rätt detaljnivå.

Klä dig för din nya roll.

Om du är arbetslös har du många alternativ om vad du ska ha på dig. Frågan är hur ser du ut? Titta igenom din garderob och fundera på vad din potentiella framtida arbetsgivare skulle vilja se dig i. Testa några kläder och se hur det känns. När allt är sagt och gjort, kom ihåg att kläder bara är din vän om de får dig att må bra. Det är bättre att välja bekväma kläder i en bra färg än att dyka upp på din intervju ser ut som om du har sovit i din outfit.

Lär dig ditt kroppsspråk.

Stressa inte så mycket när du förbereder dig för en anställningsintervju, för forskning tyder på att kroppsspråk ofta är viktigare än vad du säger. Personer på anställningsintervjuer finns i två grundläggande typer. De första är de nervösa intervjupersonerna som fokuserar för mycket på vad de ska säga – och ofta faller platt. Den andra är de superkompetenta kandidaterna som jobbar hårt för att undvika att ge fel intryck.

  • Dela detta inlägg