SWEDEN

Vad du ska göra om du är nervös inför jobbintervjuer

Även de mest rutinerade intervjupersonerna kan bli nervösa när de intervjuar för ett nytt jobb. Om du är rädd att du inte är tillräckligt kvalificerad för att få ditt drömjobb, kan detta vara en vanlig rädsla. Men trots hur skrämmande det kan verka, bör du aldrig låta tankarna vandra från uppgiften.

Skaffa ett nätverk av människor som stödjer dig innan anställningsintervjun.

Det kan vara så litet som att få ditt lokala softbollslag att ge lite stöd åt dig, eller så stort som att vänner och familj går på intervjun och en basillion människor skickar dig kärlekslappar eller ljusvibbar och ber för din framgång! Så gör lite forskning och ha kul att göra det ännu mer meningsfullt.

Tro på dig själv.

Visa entusiasm. Håll armarna vid din sida när du går och huvudet uppåt. Knacka inte. Gå i en rak linje och svaja inte. Le och rör på fötterna så att hela kroppen är i rörelse.

Använd positivt kroppsspråk innan en anställningsintervju.

Om du klär dig bra, talar med en klar och trevlig röst, ler och utstrålar självförtroende kommer de flesta att märka och respektera dig. Jämför dina ansiktsuttryck. Om du visar extrem lycka, öppnar munnen brett eller använder ett påtvingat flin, då är du orolig och osäker. Enligt många psykologer fattar människor de bästa besluten när de är osäkra och fattar beslut i farten. Det gör att de tänker snabbt och gör snabba bedömningar om vilka alternativ som är bättre än andra.

Öva genom att gå på jobbintervjuer.

Det första sättet att göra detta är att träna med vänner som kan branschen. Du kommer att göra en massa misstag. Människor som arbetar i branschen kommer att märka. Men det är okej. När du väl börjar skicka ut meritförteckningar kommer du inte att gå på många intervjuer, jag menar, antalet kommer att vara väldigt litet. Tränar fortfarande.

  • Dela detta inlägg