SWEDEN

Tips för att väcka uppmärksamhet

Att veta hur man gör ett uttalande och sticker ut från dina konkurrenter är nyckeln till att skapa ett CV som sticker ut från mängden. Här är några tips som hjälper dig med det.

Var kort i ditt CV

För många akademiker är en av de viktigaste delarna av ansökningsprocessen att skriva ett kortfattat, övertygande men ändå relevant följebrev. Även om följebrevsformatet kan variera från en högskola till en annan, är formatet till stor del baserat på innehållet i ansökningarna. En vanlig tumregel är att inkludera den sökandes huvudsakliga prestationer, viktiga prestationer och svar på ansökningsfrågor.

Var detaljerad

Lägg till relevant arbetslivserfarenhet och utbildning som visar dina överförbara talanger, färdigheter och utbildning till företaget som du ansöker till. Ange vilken typ av uppgifter du utförde i projekten för att visa att du förstår vad som krävs för att slutföra ett specifikt jobb. Låt din expertis visa sig. Använd jargong, om det behövs, för att förklara hur din erfarenhet relaterar till jobbet som du söker.

Var kräsen

Fokusera på information som verkligen är relevant för ditt karriärmål och redigera bort resten. Använd de mer omfattande sökorden på CV:t. Eftersom många jobbsöksajter straffar kandidater om de använder för många sökord, se alltid till att inkludera de viktigaste sökorden i ditt CV.

Ljug aldrig i ditt CV

Var ärlig. Folk gillar inte folk som ljuger. Kör inte ner din upplevelse. Undersälj inte din utbildning. Överdriv inte dina kunskaper. Var tacksam. I slutet av din karriär kan du ha turen att få en chans att göra något riktigt roligt. Ha ambitioner. Att vara ambitiös i din karriär betyder inte att du inte kan njuta av dig själv eller se humorn i vardagliga situationer. Tro att vad det än är du gör är värt besväret. Varje jobb är värt besväret. Speciellt om du är riktigt bra på det.

  • Dela detta inlägg