SWEDEN

Så här hittar du ett nytt jobb

Så många alternativ! Så mycket konkurrens! Det finns så många ställen att titta på. Men med lite ansträngning och lite förberedelser kan du skära igenom allt detta och hitta ditt drömjobb. Tänk på det så här: Du kan inte lära dig några nya färdigheter om du inte är ute och letar efter ett jobb! I själva verket kan det till och med vara bättre att titta hårdare! Tänk på din bransch och din kompetens. Om du letar efter ett redovisningsjobb, vilka kunskaper har du som kommer att få dig anställd?

Försök att hålla ordning

Du kan göra ditt liv mycket enklare genom att organisera dina sociala nätverk och onlineupplevelser. Ta en titt på de fem måste ha tips för att hitta ett nytt jobb:

  1. Skapa ett LinkedIn-konto.
  2. Skapa ett socialt nätverk.
  3. Öppna ett Twitter-konto och börja engagera dig.
  4. Gör några snabba efterforskningar om branschen.
  5. Nätverk.

På många ställen kan du hitta ett jobb genom att bara gå ut och göra dig känd.

Bli inte upprörd när du får ett avslag

Åtminstone i början. Åtminstone borde jag veta det nu när jag har tillbringat det senaste decenniet på eller runt ett kontor, i en industri eller ett jobb. När du letar efter ett nytt jobb, lär dig att acceptera avslag.

Forskning. Forskning. Forskning.

Det kan tyckas vara en självklarhet, men det kan hjälpa dig att inse att en bra passform med din nya arbetsgivare är bara en sökning bort. Prata med tidigare arbetskamrater. Tidigare medarbetare är en stor resurs när du letar efter nya möjligheter.

Perfekta ditt CV och arbeta med din grammatik

Ta dig tid och se till att det är perfekt. Vänd dina svagheter till styrkor. När du hittar en färdighet du inte är bra på, fokusera på att göra en bra på det. Om du skriver ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare, håll din stavning, grammatik och stil konsekvent. Det är säkra tecken på att du saknar professionalism. Din e-post ska vara välskriven, informativ och korrekturläst för att hålla misstag till ett minimum.

  • Dela detta inlägg