SWEDEN

Hur man hittar ett jobb utan erfarenhet

Vill du bryta dig in i en ny bransch men har absolut ingen erfarenhet? Nu är det dags att ta steg mot en karriär inom teknik, och om du tror att det här skulle göra en utmanande situation har du rätt! Men om du har några grundläggande datavetenskapliga färdigheter och en stark fallenhet för problemlösning, så är det lättare än du kanske tror att få ett jobb som gör att du kan bli framgångsrik.

Arbeta verkligen på ditt CV

Du bör överväga vilken typ av arbete du har utfört i ditt förflutna, såväl som de färdigheter du besitter, för att avgöra vad som är relevant för ett jobb du utövar. Du kanske har mer arbetslivserfarenhet som matchar en specifik platsannons, eller så kanske du inte har någon erfarenhet alls. Nyckeln är att söka till så många tjänster som möjligt för att se till att du inte missar ditt nästa jobb.

Gör din forskning.

Du kan hitta massor av jobb online, men du måste vara säker på att företaget är legitimt. Om du går in på företagets jobbwebbplats kan du ta reda på var företaget finns, hur många som arbetar där för närvarande och vilka arbetsuppgifterna är. Gör en Google-sökning på företagets namn och några nyckelord för att hitta andra jobb som folk har lagt upp om företaget. Kontrollera alltid företagets referenser.

Börja smått om du inte har någon erfarenhet.

Du vill se bäst ut, så låt inte ditt första jobb tro att du kan komma undan med att bära en poncho och en sombrero. När du har en bra erfarenhetsbas under bältet, visa vad du har genom att gå upp i rang.

Använd dina mjuka färdigheter även om du inte har någon erfarenhet.

För att få ett framgångsrikt jobbsökande måste du marknadsföra dig som någon som har önskvärda egenskaper, inte en person som redan har varit framgångsrik. Anställande chefer vill veta hur du kommer att passa in i företagskulturen, och om du har dessa egenskaper kommer de att hitta ett sätt att få dig att passa in.

Många människor börjar jobb med liten eller ingen arbetserfarenhet, så det är viktigt att visa upp dina mjuka färdigheter på dina anställningsintervjuer. Om du kan visa din förmåga att arbeta som en lagspelare, visa initiativ och berätta din egen historia, kommer du att vara mycket mer tilltalande för att anställa chefer.

  • Dela detta inlägg