SWEDEN

Bästa tipsen för att hitta ett nytt jobb

Att hitta ett jobb du vill kan ibland kännas överväldigande. Att hitta ett jobb du faktiskt vill ha är en helt annan kamp! Jag ska dela med mig av en väldigt enkel metod som jag använder för att hjälpa mig själv och mina kunder att undvika att gå vilse i labyrinten. Eftersom du inte vet vad du vill, vet du inte var du ska börja. Så här är stegen jag tar varje gång jag står inför en jobbjakt eller försöker hjälpa en ny kund att hitta rätt jobb för dem.

Var perfekt. Eller åtminstone organiserad...

Det är det enda sättet att säkerställa att när du går ut genom dörren till ditt nuvarande jobb är det sista gången du lämnar den arbetsplatsen. Om du har ett jobbsökande som är mer än bara en enkel sökning, tror jag att ditt första steg är att behandla hela processen som om du skulle flytta till ett annat hem. Det är inte bra att gå in på din intervju och ange ditt CV. Alla dessa klichéer, de har ett värde. Men du måste ha en övergripande spelplan.

Lär dig att acceptera avslag

Detta gäller mer än bara jobbsökande. När det kommer till de flesta relationer, anställningsintervjuer etc. är det svårt att bli bra på att bli avvisad. Och hur svårt det än kan vara, avslag är inte något du egentligen borde oroa dig för. Faktum är att livet är fullt av avslag, och att vara för känslig för att bli avvisad kommer förmodligen att komma i vägen för dig, inte hjälpa dig att gå vidare och fortsätta dina professionella mål. Du överreagerar förmodligen ändå.

Gör din forskning. Nej verkligen.

Att göra din research är avgörande för alla jobbsökande. Om du söker ett jobb och du inte forskar om organisationen, vet du inte hur och om du skulle lyckas där. Om du inte undersöker organisationen kanske du inte har en bra känsla för vad de letar efter, och du kan söka en tjänst som inte kommer att passa bra.

Arbeta verkligen på ditt CV

Du vill visa att du är relevant för tjänsten och företaget. Börja detta jobbsökande med insikten att ingenting har förändrats sedan ditt senaste jobbsökande. Du är fortfarande kvalificerad för tjänsten, du söker bara ett annat jobb. Detta jobbsökande kommer inte att vara för att säkra ett fast jobb, utan snarare ett jobb hos ett annat företag. Med det här jobbsökandet vill du skapa ett starkt CV så att du kan vända på din konkurrens. Detta CV visar hur du kommer att bli bättre än andra kandidater.

  • Dela detta inlägg